tasarım kursu

Grafik Tasarım Kursu

Grafik tasarım kursu arıyorsunuz ancak aklınızda bazı soru işaretleri mi var? Gelin hep birlikte bu sorulara çözüm bulalım.

Kimler Grafik Tasarım Kursu almalı?

Tasarımı ve bir şeyler yaratmayı seven herkes için bir tercih olabilir. Bunun yanı sıra grafik tasarım, matbaacılık, tekstil, fotoğrafçılık, reklamcılık, halkla ilişkiler, pazarlama, yazılım bölümü öğrencilerin de bilmesi gereken bir eğitimdir.

Grafik Tasarım eğitimi için gerekli bilgiler?

Bu konuda hiçbir bilgiye ihtiyacınız yok. Resim yeteneği veya ileri düzeyde bir bilgisayar bilgisine gerek yok. Sadece öğrenim süreciniz farkı olacaktır. Örneğin renk ve perspektif gibi kavramlara hakim olan biri ile aynı hızda kavramayı beklemeyin.

 

Unutmayın; Bu süre sizin tasarıma olan sevginizle doğru orantılı olacaktır.

Eğitmenlik hayatımda çok örneklerini gördüm. Tasarımın nasıl yapıldığını öğrenmek için eğitime katılan ve daha önce sadece Word programını kullanmış olan bir öğrencimin, eğitim sonrasında bir reklam ajansında iş bulduğunu ve birkaç ay sonra tek başına dergi tasarlamaya başladığını öğrendim. Bu benim için mutluluk verici idi.

Aslına bakarsanız lisede iken grafik tasarım eğitimi almadan önce benim tek yapabildiğim sayfa kenarlarına yapılan Cin Ali animasyonları çizmekti 🙂

Hayatın her aşamasında bir tercih yapmanız gerekiyor. “Ya sevdiğin işi, başka şeylerde uğraşıyor olsan da peşini bırakma (araştır, oku ve izle) ya da her ne yapıyorsan onunla mutlu olmaya çalış.

İş hayatının denklemi:

Şans = Fırsat + Hazır Olmak

Daima hazırlıklı olun!

Hangi kurumdan eğitim almalıyım?

Burada önemli olan sizin alacağınız eğitim. Bunu da size sunacak olan eğitmendir. Unutmayın eğitimcinin bilgisi kadar karşı tarafa aktarabilmesi de önemlidir. Bunun için mutlaka kısa süreli de olsa misafir olarak eğitimcinizin dersine katılın.

Unutmayın; Araç kullanmasını birçok kişi bilse de öğretmekte zorlanırlar.

Eğitim sırasında neler yapmalıyım?

  • Kendi laptopunuz var ise yanınıza almanızı ve uygulamaları onda yapmanızı tavsiye ederim. Evde masaüstü veya ofiste çalışacaklarında mutlaka yanlarında taşınabilir bellek bulundurmaları veya derste yaptığı çalışmaları (wetransfer, bulut, vb.) aracılığı ile kendilerine göndermeleri yararlı olacaktır.
  • Birde klasik olacak ama not tutmayı unutmayın.
  • Eğitim süresince bol bol gözlem yapmaya çalışın hatta elinize geçen tasarımları biriktirip öğrendikçe uygulamaya başlayabilirsiniz.
  • Kurs süresince video ve kitaplarla eğitiminizi güçlendirin. Yeni öğrendiğiniz, yapmak istediğiniz çalışmaları eğitimciniz ile paylaşın. Derste yapmaya çalışın.

Unutmayın; Eğitim için internette birçok kaynak mevcut ancak sorularınızı anında yanıtlamak için birini bulma şansınız her zaman olmayacaktır. Soru sormak içinde sizin gözlem, araştırma ve uygulama yapmanız gerek.

  • Sektörde en çok tercih edilen programların yanı sıra yeni programları ve online araçları mutlaka kullanın. Bu size farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.

Eğitim sonunda neler yapmalıyım?

Öncelikle ulaşılabilir olun. Sosyal medya veya bir blog sayfası (behance veya dribbble olursa daha iyi) oluşturarak insanların tasarımlarınızı görüntüleyebilmesini sağlayın. Aynı zamanda dijital bir portfolyo hazırlamış olacaksınız.

Peki siz bu grafik tasarım eğitimi yolunda ne tür bir yol izlediniz ya da planlıyorsunuz? Yazmayı unutmayın.

Hoşça kalın.

 

Blogdaki son yazılar

Yorumlar (3)

  1. Hocam merhaba ben daha yeni yazildim grafik kursuna.Kursu bitirdikden sonra daha cok nasil gelistirebilirim kendimi bana yardimci olabilirmsiniz ?

    • Elinize geçen veya gördüğünüz tüm tasarım envanterlerini fotoğrafını çekip bilgisayarınızda aynısını çizmeye çalışın. Daha öncesinde o çalışmayı yapan tasarımcının neden o fontu, fotoğrafı, renkleri kullandığını yorumlamaya çalışın. Bir süre sonra kendinizden bişeyler katmaya başlayacaksınız. Bunun için kursa verilmeyen üniversitede derslerde konu olan bazı teknikler bilmeniz gerekebilir. Perspektif, kontrast renkler, oran, mizanpaj gibi… Bu ve benzeri terimlerde bu grafik tasarım kitaplarından öğrenebilirsiniz. Başarılar.

Bir yorum yaz